📚 Bookcites Akademik Kitap Atıf Veri Tabanı [Abonelik]


Bookcites Atıf Dizinine abonelik yapılarak Üniversitemiz internet uçlarından erişime açılmıştır.

https://bookcites.com/

Asos tarafından üretilen BookCites Atf Dizini; Türkiye merkezli yayıncıların yayımladığı kitapları temel alan bir atıf dizinidir. Türkiye merkezli yayıncılar tarafından yayımlanan binlerce kitabı ve hakemli konferanslar/sempozyumlar sonucu yayımlanan akademik kitaplarda bulunan atıfları kapsar.

BookCites Türkiye merkezli yayıncıların yayımladığı kitapları temel alan bir atıf dizinidir. Böylece Türkiye merkezli yayıncılar tarafından yayımlanan binlerce kitabın ve hakemli konferanslar/sempozyumlar sonucu yayımlanan akademik kitaplarda bulunan atıfları kapsamayı amaçlar.

BookCites aynı zamanda akademik bir veri tabanıdır. Kullanıcı tek arama panelinden binlerce kitap ve kitap bölümü içerisinden arama yapabilir. BookCites ile araştırmacılar açık erişimli kitapların tam metinlerine de kolaylıkla ulaşabilirler.

Akademik kitaplar, akademik dünyada bilginin aktarılması için yapılan yayınların çok önemli bir türünü oluşturur. Çok büyük emek ve uğraşı sonucunda hazırlanan akademik kitaplarda bölüm sonlarında veya kitap sonunda kaynakçalar da yer alır. Atıf bulmak akademisyenin kendi yayınlarından yararlanan eserleri bulması anlamına gelir. Binlerce eserin taranması ve atıflar arasından araştırmacının kendi yayınını bulması çok zor bir iştir.

Son Güncelleme Tarihi : 05.01.2022 15:48 Okunma Sayısı : 889

Son Duyurular